Tam kapanma sürencinde Elazığ OSB’de bulunan 172 fabrikada, kısıtlamadan muaf olan 7 bin çalışan ile üretime son hız devam ettiklerini vurgulayan OSB Yönetim Kurulu Başkanı Suat Öztürk, gün geçtikçe büyüyen ve şehrin ekonomisine ciddi anlamda katkı sağlayan OSB’de çalışan sayısını 13 bin kişiye çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.
Türkiye 29 nisan itibariyle artan koronavirüs vaka ve ölüm sayıları nedeniyle tam kapanma sürecine girdi. Korona virüse karşı topyekün mücadele verilirken imalat, üretim ve ihtiyaca göre tedarik gibi işletmeler ise uygulanan kapanma sürecinden muaf tutuldu. Elazığ Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Suat Öztürk, OSB’de herhangi bir sorun yaşanmadan üretime devam ettiklerini ifade etti. 172 fabrika ve tesiste 7 bin çalışan ile çalışmalara devam ettiklerini aktaran Öztürk, OSB’de çalışan sayısını 13 bine çıkarmayı hedeflediklerini belirtti. Öztürk ayrıca geçtiğimiz günlerde protokolü imzalanan Tekstil Kent Projesi kurulmasıyla 3 bin Elazığlının istihdam edileceğini hatırlatarak şehrin ekonomisine ciddi anlamda katkı sunacağını kaydetti.
ÜRETİM ARALIKSIZ DEVAM EDİYOR
Elazığ’da yaşanan deprem ardından hala olumsuz etkilerini fazlasıyla yaşadığımız Koronavirüs salgını nedeniyle Elazığ’da yatırımların durmadığını belirten OSB Yönetim Kurulu Başkanı Suat Öztürk,yaptığı açıklamada,”Ülkemizde salgının ileri boyutlara geçmesinin ardından alınan tam kapanma kararından muaf bir şekilde OSB’de çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz. Uygulanan kısıtlama nedeniyle izin alma konusunda aksaklıklar ortaya çıksa da üretimde herhangi bir sıkıntı yok, firmalarımız çalışmaya devam ediyor. Ancak hastalığın verdiği psikolojik rahatsızlık var bu da ister istemez çalışanlarımız üzerinde olumsuz bir etki bırakıyor” dedi.
OSB’YE 350 HEKTAR ALAN DAHA
OSB’lerin şehrin ekonomi ve istihdamında kilit rol oynadığını vurgulayan OSB Başkanı Suat Öztürk, Elazığ’a ikinci OSB’nin de ihtiyaç olduğunu belirtti. Alt yapı ihalesi aşamasında olan ikinci OSB’ye ilişkin konuşan Öztürk, “OSB’ler şehir ekonomisinde ciddi anlamda katkı sağladığı gibi önemli ölçüde istihdam alanları da oluşturuyor. Bir OSB’nin tam anlamıyla kurulup faaliyete geçmesi zaman alıyor ancak Elazığ’ımıza kazandırılacak olan ikinci OSB de önümüzdeki süreç içerisinde bir ihtiyaç olur. Tabii mevcut Organize Sanayi Bölgemizde ciddi anlamda büyümeler yapılıyor. Şu anda 350 hektarlık bir alan daha kattık. Burada yapılacak harita ve parsel çalışmaları neticesiyle Organize Sanayi Bölgesi bin hektarlık alana ulaşır. Buda şu demek oluyor; mevcut organize sanayi bölgesi önümüzdeki süreçte ihtiyaçlara ciddi anlamda cevap verecek kapasiteye ulaşacaktır” İfadelerini kullandı.
ÇALIŞAN SAYISI YIL SONUNA KADAR 10 BİN, GELECEK YIL 13 BİN OLACAK
Elazığ OSB’de bulunan fabrikaların faaliyetlerini değinen Öztürk, “Organize Sanayi Bölgesi bünyesinde 172 fabrika faaliyetlerine devam ederken burada 7 binin üzerinde çalışan mevcut. Yıl sonuna kadar çalışan sayısı 10 bini geçecektir, önümüzdeki yılın haziran, temmuz aylarına kadar OSB’de çalışan sayısının 13 bini bulmasını hedefliyoruz. Elazığ’da ticari hacime baktığımız zaman ihracat yapan çoğu firma OSB bünyesinde. Şu anda Elazığ’ın ihracat rakamları, açıklanan rakamların çok üzerinde, nedeni ise bazı şirketler farklı illerden ihracat gerçekleştirdikleri için bu rakam bizim ihracatımıza yansımıyor. Burada önemli olan kısım pandemiye rağmen hiçbir firma veya fabrikamızın yatırımlarını durdurmamasıdır. Tam aksine bu süreçte de yatırımlar devam ediyor hatta önümüzdeki 2 ay içerisinde yeni yatırımcılarımız da faaliyet gösterecekler” dedi.
TEKSTİL KENT İLE İSTİHDAMA KATKI
Dünyayı etkileyen salgına karşı OSB’de bir yandan önlemler alınırken diğer yandan da şehre yeni yatırımlar kazandırılıyor. Yatırımlar kapsamında geçtiğimiz aylarda OSB bünyesinde Elazığ’a kazandırılan Saka Tekstil’de ilk etapta 500 kişi istihdam edildi. Tamamlandığı takdirde toplamda 3 bin 500 kişinin istihdam edildiği Saka Tekstil yatırımı sonrası OSB’de yeni yatırım arayışlarına gidilmiş ve Tekstil Kent Projesi için kollar sıvanmıştı. Tekstil Kent Projesi’nin imza protokolü Elazığ Valiliği, Fırat Kalkınma Ajansı ve Organize Sanayi Bölgesi arasında gerçekleşmişti. Projeye ilişkin detaylı bilgi veren OSB Yönetim Kurulu Başkanı Suat Öztürk, projenin toplam bedeli 20 Milyon TL iken, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Fırat Kalkınma Ajansı 18 Milyon TL ile destek sağlayacağını kaydetti. Projenin 2022 yılının başında tamamlanacağını belirten Öztürk,”Bu proje ilimiz ekonomi ve istihdamına ciddi anlamda katkı sağlayacaktır. Proje kapsamında OSB’de 14 fabrika ve tesis faaliyet gösterecekken burada da yine 3 bin kişiye iş kapısı açılacaktır” şeklinde konuştu. KAYNAK : Haberkent Gazetesi