Haberler

OSB Yönetim Kurulu Başkanımız Suat Öztürk: Elazığ’ın Ekonomisinin Kısa Zamanda Ayağa Kalkacağına İnanmıyorum

suat ozturk yeniden 5e87a1425375814d2ba0 740x420 1 1

Başkan Öztürk, “Organize Sanayi’de depremden fazla bir etkilenme olmadı zayiat, bina yönünden fazla bir şey olmadı. Bir de bilakis şu oldu; depremin vermiş olduğu yatırımlar inşaatlardan dolayı organize sanayideki işletmelerimiz ciddi manada bir potansiyele girdiler. Keşke deprem olmasa, başka şekilde malı satma olsun ama burada yapılan yatırımlara malzeme yönünden özellikle inşaat malzemeleri ve diğer aksesuar üretimlerinde ciddi manada vardiyalı çalışma yapılıyor. Yeni istihdam alanları oluştu, işe insanlar alındı, ikinci vardiyalar kuruldu. Dışarıdan da ciddi manada malzeme geliyor. Sektörel olarak 2-3 işte sektör çok öne çıkarsa Elazığ kalkınır. Ben buna yıllardır karşıyım. Ben 15 yıl ticaret sanayi odası başkanlığı yaptım. 12 yıldır da buranın başındayım. Elazığ karma ekonomisi olan bir şehir. Bizim organize sanayide karma bir organize sanayi. Sektörleri ön plana çıkartarak bir şehri kalkındıramazsınız. Elazığ’da önümüzdeki 5 yıl, 10 yıl, 15 yıllık bir periyotta baktığınız zaman her sektör kendi başına belli varlıklarını ortaya koyabilirlerse her şey kader deyip oturulmazsa çalışma hızı olarak gerçekleştirilebilirse her sektör kendi başına ekonomik değer katmaya katılım sağlayacak sektörler. Turizm dediğiniz zaman Elazığ’da turizm olabilir mi olabilir. Kendine göre has özellikleri var. Bunlar ön planda olduğu zaman ayrı bir katma değer sağlar. Tarımı geliştireceksiniz tarımı geliştirirken Elazığ’ın toprak yapısı çok büyük araziler değil. Bizim Doğu ve Güney Doğu’daki 10 bin, 20 bin, 5 bin dönümlük araziler olan bir kitle yok. Burada o zaman ne olacak? Sulu tarım ve çeşitli seracılıklarla ve çeşitli sektör katma değeri yüksek ürünlerle ve bunları endüstriye dönüştüreceksin” ifadelerini kullandı.

ÖZTÜRK: 10-11 BİNİ BULACAK BİR POTANSİYEL VAR İSTİHDAMDA

Pandemi de OSB’de üretimin durmadığını ifade eden Başkan Öztürk, “Mermerde iyiyiz. Elazığ organizede döküm sanayi çok iyi. Mobilyada ev mobilyaları konusu çok iyi noktada. Tekstil 6. Bölgeye girdiğimizden dolayı tekstilde ciddi bir atılım var. Ciddi yatırımcılarımız var. Şimdi pandemiden dolayı bizde devam eden ciddi 12 tane yatırımcı vardı hiçbir tanesi durdurmadı yatırımını. Hızlı şekilde devam ediyor. Bir kısmı tamamen bir kısmı da kısmi olarak üretime geçtiler. Elazığ Organize Sanayi aşağı yukarı bin hektara dayanan bir organize sanayi. 177-178 tane çalışan işletme var. 7 bin 500 civarında çalışanı var. Yeni yapılacak yatırımlarla, devam eden yatırımlarla önümüzdeki yılın Mart-Nisan ayına kadar bu 10-11 bini bulacak bir potansiyel var istihdamda. Ülkedeki hangi şartlar olursa olsun bir ülkede çalışmayla bazı şeyler aşılır” şeklinde konuştu.

ÖZTÜRK: VERYANSIN EDEREK HİÇBİR ŞEHRİN KALKINMASI MÜMKÜN DEĞİL

“Veryansınla hiçbir şehir kalkınamaz” diyen OSB Başkanı Öztürk, “Bunu veryansın yaparak hiçbir işletme, hiçbir şehrin kalkınması mümkün değil. Devlette çalışacak, bürokratta çalışacak, özel sektörde çalışacak, tarımdaki de çalışacak. Bende çalışan işçi de çalışırsa ancak orada performansa, başarıyla bazı şeyler elde edilebilir. Bunları çözmek için topyekün çalışmamız lazım. Ama ülkemizde şu var; evet doğru olmayan işler var, yanlış işler var, sıkıntılı işler var. Birçok problemler var. Son zamanlarda bütün herkesin dünyanın ve ülkemizin gördüğü gibi birçok sorunlar var. Bunların aşılması için topyekün herkesin üzerine düşeni yapması lazım. Devlet olarak yöneticiler, devleti yöneten insanların da bunu yapması lazım. Eğer bunu yapamıyorlarsa yapacak kadroların yenilenmesi lazım, gelmesi lazım, değiştirilmesi lazım” dedi.

ÖZTÜRK: ELAZIĞ’IN EKONOMİSİNİN KISA ZAMANDA AYAĞA KALKACAĞINA İNANMIYORUM

Başkan Öztürk, “Ben Elazığ’ın ekonomisinin kısa zamanda ayağa kalkacağına inanmıyorum. Çünkü ciddi bir darbe aldı depremden dolayı. Ama bunda bezginlik içine düşmeyeceğiz. Önümüzdeki 3 yıl içinde Elazığ’ın bunu fırsata çevireceğine inanıyorum. Elazığ ciddi bir sıçrama kaydedecektir” diye konuştu.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir